
بروزرسانی: 28 تیر 1404
غذاهای محلی گیلان؛ لیست کامل غذاهای اصیل گیلانی
غذاهای محلی گیلان؛ لیست کامل غذاهای اصیل گیلانی
تفاوت اصلی آش رشته ای که در تهران پخته می شود با سایر آش رشته ها در نوع سبزی آش آن است که بازهم در هر خانواده ای با دیگری فرق می کند. آش رشته در روزهای سرد و بارانی، سیزده به در و ماه رمضان بیشتر پخته می شود. موقعیت جغرافیایی و اقلیم استان مرکزی باعث شده که پخت انواع مختلف آش و آبگوشت در این منطقه رایج باشد. آش خیار چمبر یکی از غذاهای محلی و سنتی استان مرکزی است که عضو اصلی آن خیار چمبر است. در این آش به جز خیار چمبر از گوشت چرخ کرده، بلغور گندم، نعناع، پیاز، عدس، نان خشک و ادویه جات استفاده می شود.
- این جوجه معروف را هم که احتمالاً سردر تمام رستوران های شمالی دیده باشید.
- نان تافتون نیز یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین نان های محلی ایران بوده که از خمیر فطیر درست می شود.
- خورش هویج یکی دیگر از بهترین غذاهای محلی ایرانی است که در تبریز و در اصل، با زردک طبخ می شود.
- این رستوران با منوی غذایی کامل، منظره ای زیبا از درختان نارنج، پرسنل حرفه ای و غذاهای باکیفیت توانسته دل همه مشتریانش را ببرد.
- این غذا به سادگی و سریع آماده می شود و شما می توانید آن را همراه انگو، هندوانه و یا انواع سبزیجات میل کنید.
مواد اولیه این غذا گوشت گردن گوسفند، جگر سفید گوسفند، ادویه، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه است. معمولا روی آن را با دارچین، خلال بادام و گردو تزئین می کنند. میرزا قاسمی نه فقط در گیلان، بلکه در بسیاری از شهرهای ایران به روش های متنوع پخته می شود. پایه اصلی این غذا بادمجان است، بنابراین اگر به بادمجان حساسیت دارید یا طعم آن را دوست ندارید بهتر است از این غذا بگذرید.
۲۷. غذاهای محلی استان البرز
احتمالا شباهت اسم قلیه دزفولی با قلیه ماهی شهرهای جنوبی شما را به اشتباه بیندازد. قلیه در جنوب کشورمان انواع مختلفی دارد، اما قلیه دزفولی از غذاهای محلی دزفول شناخته می شود. این غذا با لوبیا چشم بلبلی، گوشت، رب گوجه انار، بلغور گندم و دانه های انار درست شده و به دلیل داشتن تمبر هندی ترش مزه است. سپس با دانه های انار، رب انار، پیاز داغ، شکر و ادویه می پزند. آش ترخینه یکی دیگر از معروف ترین غذاهای سنتی ایرانی است که در کرمانشاه، لرستان، همدان و استان مرکزی بیشتر از همه جای دیگر طرفدار دارد. ترخینه درواقع عصاره خشک شده مرغ و گوشت است که به سبک سنتی تهیه می شود.
خورش آلوچه و مرغ زنجان
در قدیم، مردم محلی، برای تهیه کال کباب، از ظرف به نام نمیار یا نمکیار استفاده می کردند. نمیار، نوعی ظرف گلی است که مواد کال کباب را داخل آن می ریختند و با سنگ مخصوص می کوبیدند. مواد و روش پخت این غذا، شباهت زیادی به میرزاقاسمی دارد، با این تفاوت که در کال کباب از سبزی هایی نظیر نعناع، خلواش و چوچاق استفاده می شود.
بهترین کتاب های آشپزی ایرانی؛ ۷ کتاب معروف با نگاهی متفاوت به آشپزی
شما می توانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان گیلان و طرز تهیه آن ها آشنا شوید. آش رشته با تزئینی از کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ، یکی از بهترین آش های ایرانی است که برخی اصل و نسب آن را به شهر تهران نسبت می دهند. آش رشته غذایی کامل و مغذی است که هر کسی می تواند در هر سنی و با هر شرایط سلامتی از آن لذت ببرد. این آش خوشمزه را می توان در موقعیت های خاص و به عنوان غذایی مجلسی در سفره های مهمانی سرو کرد. بهترین حالت سرو این غذا زمانی است که حداقل 12 ساعت در یخچال مانده باشد.